ΘΟΙΒΛΑ – Μία ιστορία δημιουργικότητας και πείσματος cover image

ΘΟΙΒΛΑ – Μία ιστορία δημιουργικότητας και πείσματος

Ήδη από τους πρώτους μήνες της ύπαρξης μας κάναμε μία από τις σημαντικότερες και όμορφες γνωριμίες μας ως τώρα. Αυτή με την αυτοοργανωμένη φοιτητική ΘΟΙΒΛΑ- Θεατρική Ομάδα Ιατρικής και Βιοχημείας Λάρισας, με το όνομα “Χωρίς Υποβολέα”. Μία ομάδα νέων παιδιών, τα οποία πραγματικά ”χωρίς υποβολέα” και καμία οικονομική στήριξη υπήρχε εδώ και μία δεκαετία και παρουσίασε 9 παραστάσεις με εξ’ ολκλήρου δική της πρωτοβουλία. Όταν γνωριστήκαμε με τα παιδιά συντονιστές  ήταν η Μυρτώ Χαρούλη, ο Αλέξανδρος Ζαφρανάς και ο Βαγγέλης Πάπας και το μεγαλύτερο πρόβλημα τους ήταν πως είχαν μείνει ”ορφανοί” από χώρο προβών. Με μεγάλη χαρά τους παραχωρήσαμε την αίθουσα μας και δύο φορές την εβδομάδα πάνω από 20 παιδιά μαζεύονταν από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα για τις πρόβες τους.  Αυτοί ήταν δίπλα μας σε δύσκολες στιγμές οικονομικά ή οργανωτικά, αλλά κυρίως γέμισαν την αίθουσα μας συναισθήματα, φωνές, επαφή, χαρά, συγκίνηση, προσπάθεια, τριβές, συζητήσεις και ”μοιρασιά”. Η αίθουσα μας δεν ήταν ποτέ ίδια μετά από αυτά τα παιδιά. Η ανιδιοτελής τους όρεξη να δηνμιουργήσουν κάτι τη δύσκολη εποχή των σπουδών τους μας θύμησε γιατί ξεκινήσαμε κι εμείς τη δικιά μας κοινότητα και γιατί αξίζει τον κόπο. Οι φωνές τους γέμισαν τους πρώτους μήνες της αίθουσας μας και θα αντηχούν για πάντα ως η πρώτη ομάδα που μας στήριξε, μας αγάπησε και μας πίστεψε.

Τους θεωρούμε οικογένεια, όπως και τους συνεχιστές τους…

Παιδί αυτής της χρονιάς ήταν η παράσταση ”Οχι ένα ακόμα παραμύθι”, η οποία παρουσιάστηκες 2 φορές στις αρχές του Ιουνίου 2019, στο οποίο βοήθήσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε υλικοτεχνικά ή σαν βοηθοί.

Η παράσταση παρά τις μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες της οργάνωσης και του προυπολογισμού στέφθηκε μεεπιτυχία. Η εξάντληση των παιδιών τις τελευταίες ημέρες και η πίεση επιβραβεύθηκε με ένα θερμό χειροκρότημα από το κοινο της Λάρισας. Αλλλα, κυρίως, μάθαμε ότι με κόπο αγάπη και επικοινωνία μία ομάδα παιδιών μπορεί να αλλάξει πολλά. Και για αυτό καλό είναι να τα στηρίζουμε και να τα εμπιστευόμαστε. Μόνο αυτο χρειάζονται.

Η αγκαλιά της ΘΟΙΒΛΑ, όπως είναι γνωστη η ομάδα μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Περισσότερα για την ομάδα μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ.